"Dan otvorenih vrata" u Ambasadi Bugarske

12. jun 2015. godine | Minel Trafo d.o.o. - Blog ►
Na prijemu studenata u Ambasadi Bugarske u okviru akcije "Evropa otvoreno", studentima se obratio asmbasador Angel Dimitrov, kao i Aleksandar Bogavac, direktor kompanije "Minel Trafo" iz Mladenovca, Pavel Petkov direktor kompanije "Multi Group" i Bratislav Ivančić ispred farmaceutske kuće "Ivančić i sinovi" kako bi studentima objasnili koliko pristupanje Evropskoj uniji i njenom tržištu znači za jačanje ekonomije i koliko olakšava i poboljšava poslovanje velikih i malih preduzeća.
Evropska unija je izuzetna političko-ekonomska zajednica koja predstavlja ujedinjenje država na svim nivoima. Stvorena je homogena grupa koja se bori za svoje interese i svaka zemlja koja joj se pridružila osetila je neuporedivo veću korist od nekog nezadovoljstva i ograničenja, rekao je ambasador Bugarske u Beogradu Angel Dimitrov na prijemu studenata u Ambasadu Bugarske u okviru akcije "Evropa otvoreno".
On je istakao da je ova manifestacija namenjena mladima kako bi se upoznali sa funkcionisanjem Unije i iskustvima njenih članica.
- Iako zvuči kao fraza, ali budućnost naših zemalja je na mladima. Veoma je bitno da vi imate širi pogled na stvari kako biste bili u harmoniji sa svim promenama koje se oko vas dešavaju- rekao je Dimitrov.
Ambasador Bugarske je objasnio da su smisao i cilj ovakve unije opšti interes za mir, sigurnost i prosperitet bez obzira što je stvorena na ideji ujedinjenja ekonomija.
Govoreći o bilateralnim odnosima Bugarske i Srbije on ih je definisao kao dobre, ali su, kako je rekao, daleko od onoga kakvi bi trebalo da budu.
Studentima su se obratili i Aleksandar Bogavac, direktor kompanije "Minel Trafo" iz Mladenovca, Pavel Petkov direktor kompanije "Multi Group" i Bratislav Ivančić ispred farmaceutske kuće "Ivančić i sinovi" kako bi studentima objasnili koliko pristupanje Evropskoj uniji i njenom tržištu znači za jačanje ekonomije i koliko olakšava i poboljšava poslovanje velikih i malih preduzeća.

AUTOR: TEKST I FOTO: M. POPOVIĆ
www.danas.rs
Minel Trafo d.o.o. Mladenovac
Proizvodnja distributivnih uljni transformatora